O meni

 

Odrasla sam u malom gradu u Srbiji, Pančevu i do svoje 19te godine bila sam sasvim obična klinka: škola, fax, ponekad slomljeno srce, žurke i nekoliko kraćih putovanja po okolini, ništa vredno priče. Tok mog života se menja 2004te godine. Pročitala sam knjigu o Majanskoj i Astečkoj kulturi koja me je toliko zaintrigirala da sam jednostavno morala da znam više. Počela sam da čitam, sakupljam knjige i istražujem o ovoj dalekoj zemlji, o njenoj kulturi i istoriji. Čitajući knjige, zavolela sam Meksiko, bez da sam ga pre toga posetila.

Dugo vremena, moja porodica nije mogla da razume moju opsesiju ovom zemljom, mislili su da je to samo faza i da će me kao i svaka proći sa vremenom.

Najveći zemljotres u istoriji Meksika, dogodio se u Meksiko Sitiju, 19tog septembra 1985 godine, na dan mog rođenja. Ovu informaciju sam protumačila kao putokaz. Poželela sam da se preselim u Meksiko.

U septembru 2011 godine sam svoj san pretvorila u stvarnost. Igrom slučaja, pronašla sam kompaniju u Playa del Carmen koja je imala otvoreno radno mesto za prodavca i stupila sam u kontakt sa njima kako bih imala intervju. Iako nisam bila sasvim sigurna šta radim, da li uopšte donosim pravu odluku, uspela sam da dobijem posao. Put do mog cilja uopšte nije bio lak, ali vredeo je. Moj život se promenio totalno.

I tako, nakon 7 godina, još uvek sam u zemlji mojih snova. Obilazim gradove koje sam nekada gledala na slikama, posećujem istorijska mesta o kojima sam čitala i učila, i živim moju avanturu.

Sve što sam naučila, sva iskustva (i lepa i ružna) koja sam imala, sva otkrića, želela bih da podelim sa vama.

Nadam se da ćete mi se pridružiti, i dozvoliti da vam predstavim ovu prelepu zemlju, sa svim njenim vrlinama i manama – zemlju koja je postala moj drugi dom.

 

Sve tekstove možete naći na srpskom u sekciji BLOG .

 

Sa mnogo ljubavi, Ksenija